Над 100 населени места в страната бяха без ток снощи от

...
Над 100 населени места в страната бяха без ток снощи от
Коментари Харесай

Над 100 населени места са без ток снощи след проливните дъждове

Над 100 обитаеми места в страната бяха без ток снощи от вредите, нанесени от проливните дъждове, заяви БНР.

По информация на ЧЕЗ без електрозахранване тази заран са Брегово, Кула и Ново село в област Видин; Берковица, Вършец и Чипровци в област Монтана, а в област София без ток са в общините Годеч, Горна Малина, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница.

В столицата без ток бяха живеещите в „ Захарна фабрика “.

Проблеми с електрозахранването има също във Враца и Мездра и близките обитаеми места. Екипи работят по отстраняването на повредите и възобновяване на електрозахранването.

Наводнения и свлачища на доста места в страната белязаха миналата нощ, заяви и бтв. Последните две свлачища са на пътищата Благоевград –Кресна и Асеновград – Бачково. Трафикът и на двете места се контролира от Пътната полиция.

Бедствено или отчасти бедствено състояние е оповестено в Трън, Пернишко, Костинброд и Своге.

Екипи на пожарната има в Нови Искър. Около София най-сериозна е обстановката в село Мировяне. Заради високите равнища на река Блато са се покачили, се обмисля евакуация на засегнатите къщи. Дъждовете трансфораха в реки улиците в Костинброд и в близкото село Петърч. В Пернишко изпускането на препълнения язовир „ Студена “ стана причина река Струма да прелее.

Петима души са потърпевши след срутване на земна маса върху къща в ромската махала на Смолян, съобщи сътрудник на bTV. Те са превозени за лекуване в локалната болница. Инцидентът е станал малко преди среднощ на 11 против 12 януари.

Свлачища има и по Искърското дефиле.

Обилните превалявания не стопират и през днешния ден, 6 области са с код Оранжев. " Всички язовири са под надзор ", уверяват от Оперативния щаб.

В Смолян през нощта се е свлякла земна маса върху къща, чиито жители са в болница.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР